THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Tuesday, October 13, 2009

Weekend yang Menyedihkan..

aKhamis lalu..dalam pkl 10.30pm aku terima panggilan dari biras aku..dia bagitau yg nenek suami kitorang meninggal..Innalillah..Al Fatihah..semoga rohnya dicucuri rahmat. Sedih jugak..sekejap je ms dapat bersama...yang paling kesian..suami n abg ipar aku yg berada di Sarawak nun...xsempat tengok..suami aku terpaksa nek flight pg2 esok keluar dari marudi ke Miri..sbb semua pengangkutan ke miri pada wktu mlm dh xde..itu yg susah bl d pedalaman..bl berlaku kecemasan macam inilah yg akan menyukarkan..mmg xsempat tengok sbb flight Miri-Kl pkul 10.30 n KL-KB pukul3...

Aku plak??..kn drive blik bw adik ipar aku..kalau nk biar dia blik naik bas mmg dia xsempat tengokla nant..so..aku kuatkan semangat..bkn xpernah drive sbl ni blik kelate tp bl dlm keadaan yang xbersedia macam nila yg jd sukar sket..xpela..aku kn kuatkan semangat..mlm 2 mmg xle tido..mcm2 yg terjadi..mcm2 yg aku fikirkan..aku smpt trlelap pn dlm 1j jer..kui6 dh bangun simpan2 brg..6.30 dh bertolak balik..harap2 aku xmengantuk nk drive nant.. Alhamdulillah..perjalanan lancar..kui10.30 dh sampai kt kampung aku di Laloh..masa sampai jenazah baru nk dimandikan..Aku sempat kucup arwah..sejuk..tapi air mata xtertahan..tumpah jgk..n yg paling sedih bl ingatkan arwah sama dgn arwah nenek aku..Al Fatihah..dh siap2 seme..jenazah dibawa ke masjid, disembahyangkan n siap dikebumikan dlm kui2.30ptg..alhamdulilah..hari jumaat..

Em sedih gak bl suami xdpt tgk arwah..tp alhamdulillah sbb raya baruni dh berkesempatan balik kampung..cuma abang dia jela dh lama xtengok arwah..xpela apapun yg terjadi kita perlu redha dgn ketentuanNya..dalam sedih ada suka..emmm..kehadiran suami dapat mengubati duka di hati..huhuhu..suami aku stay cni sampai rabu ni..hehe. Tapi plan tbe2 len plak..sbbnya aku dh book flight ticket ke Miri Jumaat sampai Isnin awal2 dlu..cdgnya nk hbiskan cuti deepavali di sana..emm..lg byk masa la aku dapat bersama suami..hehehe...tapi yg clashnya dia flight rabu n aku ari jumaat..xkebetulan plak..xpela nnt kita jumpa lagi kat sana ye sayang..

nervous gak ni sbb aku nk terus ke Marudi..xstay Miri..nnt maybe aku kn naik Hilux melalui jalan yg mencabar..kena lintas 2 sungai dgn hilux 2 selama 2j.. jalan yg perlu dilalui agak mencabar menurut suami aku..ada bukit dll..biasa la jln darat di kws pedalamn mcmana..mn ada jln raya..ataupun naik bot merentasi sungai Sarawak selama 2j30min. Sungai yg besar berganda2 dr sungai kita kt semenanjung ni.. ataupun naik MasWing (fokker) selama lbh kurang 20min..yang ni penumpangnya dlm belas2 je kot..pesawat ringan je ni..so aku ada 3pilihan..tiga2 tu ada cabaran n pgalamn yg tersendiri untuk aku nanti..Insyaallah smpai di Marudi nant..

So..kawan2..kalau korang kat tempat aku..yang mana satu korang pilih?agaknya yg mana satu cadangan korang? leave ur comments ok utk bg cadangan pada aku..hehehe..



6 comments:

@yurosni said...

kl aku, aku pilih naik hilux..bila lg nk merasa cabaran dok pgalaman

Mrs Shahrol said...

naik bot takut kener baham dek bujang senang..naik kapal terbang gayat..i would go for hilux lah kot..hahhahaha....btw, have a safe journey babe....

amane9898 said...

hehehe..dh 2 votes for hilux..tapi jln turun naik bukit gak r dgn hilux..ok2 akn dpertimbangkan..

~Siti Nur Hawa M_S~ said...

Nek fokker ag besh kot..heeehheee.... tkt nti skit blkng n sendi naik bukit bukau gunung ganang cenggitu..hihi

putrifaidz said...

ak rs better naik fokker kot..yeee mmg naik hilux satu pngalaman tp fikir soal keselamatan jugak oke...kang ape2 jadik susah plak..bkn mendoakan yg buruk2 tp just mengingatkan ko..on ur mind dear..neway take care n hv a safe journey...amiinn..

amane9898 said...

korang tau x..fokker adalah pesawat ringan yang hnya boleh memuatkan beberapa penumpang sj dlm 2..halangan utama fokker adalah keadaan cuaca..angin, ribut, hujan..bergoyang weh..hehe