THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Tuesday, March 1, 2011

byk sgt emooo....

Sejak pregnant,aku ni mudah sgt emooo....kdg2 rs mcm lebih2 je......huhu xsukaaa...syg selalu sibuk..tambah2 tahun ni...tapi dia xpernah abaikan aku wpun kadang2 aku je yg rasa macam diabaikan...emmooo lebih2...weekend selalu dia takde..walaupun kejap dia g keje tapi tetap rasa kena tinggal..aku tahu..dia=papa cari duit lebih itu semua utk kami=mummy+baby+papa jugak..Alhamdulillah..rezeki tetap ada, dan rasa lebih stabil berbanding dulu..Thanks Allah n also papa for all ur hardwork...Mummy tahu papa penat dan tiada masa rehat yang cukup untuk papa, ditambah terpaksa melayan kerenah mummy lagi..

Satu hari, aku merajuk..membebel..sebabnya aku cakap pada dia..barang baby satu apa pn belum beli ag..tiap kali weekend mesti dia sibuk..bila aku cakap dia kata nnt la..then dia cakap aku terlalu excited...Yes, I am really excited. tapi bukan sebab itu sahaja tapi aku risau nnt aku dah xlarat nk pergi shopping bl dh sarat sangat..n hope nk beli sikit2...itu je..then terus aku msuk bilik merajuk...menangis..Dia msuk pujuk aku..aku ckp macam2 pada dia..then dia cakap..

"ayang xtau apa abang nk buat, abang dah rancang untuk book hotel kt kl semata2 untuk kita shopping..kita boleh spend the whole weekend..lau penat ble blik blk rehat then mlm ble sambung balik shopping"

huhuhu terharu plak masa2 bl dengar apa yg dia planned..yela..bese aku g kl blk ari..mn sempat nk shopping..n keadaan skarang xmengizinkan sgt nk berjalan..berdiri lama2...sedey..terlalu emo sgt..ingatkan dia xfaham aku..tapi aku sebenarnya xfaham dia..sorry & thanks syg!kadang2 aku terlalu ikutkan hati n perasaan aku, sedangkan dia dah buat semua untuk aku..kerja rumah pn dia dh buat..basuh kain (walaupun skadar masukkan kain dalam machine), jemur kain, kemas rumah (n selalu dia membebel..katanya aku suka sgt sepahkan rumah..)..n masak memang dah lama aku tinggalkan tgjawab itu..nasib baiklah dia pn bukan jenis makan mlm sgt..so, untuk aku dia akan belikan aje..

Dan ada masa2nya jugak aku akan menangis dengan tiba-tiba...entahlah..sekiranya ada yang tidak kena di hati..di fikiran aku..air mata ni mudah sangat menangis..kesian dia kena pujuk aku yang kadang2 payah jugak untuk dipujuk..walaupun kadang2 terbabas jugak emosi dia yang memang garang itu....hehe..kawan2 yang mn kenal dia mgkin tau..kn ibu amani?hehe..dan aku apalagi makin berderailah air mata bila kena marah..padan muka..hisshh..teruk betul mummy ni..harap2 baby xmengikut perangai mummy nih..anyway..for the first time scan 2weeks ago..it's SHE..GIRL..hehe..hope baby sihat n jadi anak yg solehah..

For all of you..please pray for us...thanks to all of you who always give your love&support to us..

1 comments:

putrifaidz said...

my dear mummy : oloh olohhhh..so sweet mummy majuk...majuk ngn papa eyh......sm ngn ibu jugak dolu2...ibu faham sgt2...bab yg book hotel tu i like oke...betul la...kalo u nak balik ari mmg penat la..nk sopping mmg bnyk dear...itu ini mcm2 lahh...ibu dulu sampai lenguh kaki...pulak tu gi sopping time bulan posa sbb abah asyik keje..dlm kete nangis sbb sakit kaki n laparrrr....tgh hari tu jugak bukak posa...ermmm...notty ye gugirl kat dlm ur womb tu..suka usik mummy sampai nangis yee...nnti dia kuar ibu nk cubit2 pipi dia